搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 59110|回復: 8

new beauty 朗豪坊 黑店之最

窮鬼

好後侮冇問清左朋友, 就上左去呢間仆街黑店

而家網上搵講真話既地方越來越少. 因為好多都會被呢D黑店比錢收買, 要求delete post.
串D既可以好似Perfect Medical 集團咁, delete post 錢都唔比. 直接出律師信告網站.
仲要人地道歉加賠錢, 成個惡霸咁款.
但咁岩我知道呢個網站在大陸註冊, 可以唔怕惡霸集團

必瘦站主席兼行政總裁歐陽江醫生

老母做雞死仆街, 我屌你老母西, 網上屌9你老母你咬我入? 我台灣IP既, 來台灣告我丫屌你老母!
呃人呃到個名臭撚晒9成客都屌9你地, 自己做錯野仲要人地道歉? 你冇撚野掛?

星島日報報導:
由美容集團必瘦站主席兼行政總裁歐陽江醫生持有的Perfect Medical Beauty Group Limited 日前被一位洪靜蘭女士入稟區域法院,追討進行一面部護理療程時,因其員工疏忽而令她受傷。
原告人為洪靜蘭,被告人為Perfect Medical Beauty Group Limited。入稟狀透露,原告在12年10月23日,進行5D巨極射頻肌膚再生面部護理時,被儀器燙傷了鼻,令原告起了兩個水泡及留有兩個永久性疤痕。惟沒有透露追討金額。
法庭記者:梁芷君

意外既野, 冇人想, 不過你間黑店既不良銷售手法, 令人極反感.
你們想有人幫襯, 就應該認錯道歉, 改善服務, 做死狗而唔係咬人惡狗.

我有朋友在屯門new beauty做, 佢話當中以朗豪坊既數最勁, 有幾hard sell大家自己想像到.
只要佢一拎左你張卡, 你都幾頭痕. 死都要話自己冇信用卡, 死都要話自己唔需要. 最好就係入都唔好入呢間黑店.
如果不幸幫襯左呢間黑店, 除非你有好強忍耐力, 否則真係止蝕離場, 唔做佢D package當比人呃左錢算

食屎啦! Perfect Medical Beauty Group Limited 我屌你老母你咬得我入? 吹牙?
好少講咁多粗口, 但講得好爽!

窮鬼

New Beauty涉冒雪花秀 
騙做facial銷療程 
受害人敷面膜後 紅腫痕癢

「唔畀錢出唔到門口」
陳小姐應邀前往位於銅鑼灣金朝陽中心的「年輕管理中心 New Beauty」接受療程,豈料甫上美容床,職員就在其臉上塗上不知名的護膚品,令本來預約按摩的她不明所以。其間自稱美容師、銷售總監及「trainer」等人連環游說她購買療程,包括簽訂總額5.4萬元的3年合約。陳稱當時動彈不得,「肉隨砧板上,唔畀錢就出唔到門口」,不堪煩擾下購買了約1,888元、分20次使用的療程了事;至於當初在電話中提及的調查,則不了了之。
陳表示,離開New Beauty數小時後,雙頰紅腫,又痕又癢,遂致電雪花秀專櫃查詢,驚悉雪花秀跟New Beauty沒有任何合作,「職員仲話我唔係第一個上當,1月份情況嚴重咗」。兩天後,陳與友人到New Beauty要求退款,職員支吾以對,拒絕透露曾用儀器型號及護膚品,只不停着她先看醫生,「直到我話問咗律師意見,佢就好驚,退番錢畀我」,不過New Beauty則要求她簽下和解協議書。
陳質疑雪花秀出售其資料,而雪花秀回覆本報時表示,沒有與其他美容院合作推廣或調查,否認曾經出售客戶資料,又指至今收到約20個類似查詢,未確定是否所有查詢者都是會員。

雪花秀指無與美容院合作
雪花秀指該公司已經對涉嫌挪用雪花秀之名作虛假陳述或誤導消費者的機構發出律師信,但拒絕透露發信對象是誰,巿民如有懷疑,可以致電31029981查詢。
記者早前分別致電New Beauty及其母公司必瘦站的熱線,又親身到銅鑼灣門市了解事件。門市前台人員對記者查詢表現緊張,稱負責人正在放假,並不斷回答,「我唔知,答你唔到」,着記者留下聯絡方法。惟至截稿前未獲任何回覆。現行《商品說明條例》禁止商戶就服務作出虛假商品說明、具威嚇性的營業行為及餌誘式廣告宣傳等;《個人資料(私隱)條例》亦列明,除非得到資料當事人自願和明確的同意,個人資料只限用於收集時述明的目的或直接相關的目的。
海關發言人表示,現正跟進事件,又指去年至今共開立了5宗涉及「美容美髮服務」的調查個案,其中1宗已經成功檢控、4宗跟進中。消委會則表示,2013至2015年間,按年接獲225、407及515宗有關美容服務銷售手法的投訴,有上升趨勢。  

轉貼自蘋果日報, 比大家參考佢地既手法
回復

窮鬼

我一開始都係有電話打黎叫我做神秘顧客去做美容,之後比個評分 一開始話係免費點知又話咩個個係即棄床單要比88蚊做一次   我上到去啦又話咩你個面好多面毛啦又乾 做緊美容個陣又係咁叫我做面部脫毛 之後佢話8000幾要我join個八次脫毛加十次美容 之後24個月分期每個月350到 我個陣又想脫毛而我又有返pt 都ok吖就報左  好啦 最近又打黎話有個新年優惠送返比你要你上去做 我做緊個陣就一直話你皮膚點點點 有個咩藥水療程好岩我可以好有效咁改善我皮膚 話要千幾蚊 我心諗咁貴你玩野?之後佢就話學生有優惠480蚊就得,我就想試下啦,做個陣好吉,完左full個面膜塊面真係好光好令面 但其實返到屋企睇又紅又冇分別仲毛孔粗左     做完個美容就係咁sell我岩岩個個療程話做多幾次就可以改善到我皮膚 仲話幫我plan好左個療程。我個陣個fd係咁打電話吹我(約左佢食飯) 個店員又唔比我走一直sell 勁煩 之後係咁要我簽佢個合約 話分24期比 10次個個乜鬼藥水療程同10次保濕美容就要17xxx 死都要你比訂金佢 要你比7000佢 我已經講左我係學生冇錢 自己返pt比學費同生活費佢都係咁死迫你交錢 之後又話比5000蚊訂 我話冇錢下次先佢話下次就冇依個優惠 煩左你半個鐘 我個fd又吹我幾時到 我終於比佢煩到落左1000蚊訂之後走人 簽埋個分期合約 岩岩上網查返原來依間係必瘦站 我好少做美容佢又係英文名所以唔知。我最想就係取消份合約,之後唔再幫襯佢,有冇人可以幫我,我唔想再做佢個啲療程!
回復

窮鬼

在new beauty 簽了好幾次單,前後應該簽了兩三萬,每一次都是肉在砧板上的情況下答應簽的,做facial時, 一個跟我case嘅sales總會入黎, 扮到好熟咁喧寒問暖,跟著又要你簽新嘢, 而自己訓係度無論點say no,或直情黑面唔應佢,最後都會失敗,sales完完全全好似魔鬼咁入侵你,咄咄逼人,任佢魚肉. 我唔想再無限咁簽落去,最後我係剩8次facial,都唔去做,寧願放棄
回復

窮鬼

呢款New Beauty 真係無敵黑人增!每一次上去做facial都要我俾錢。話同我重組下個plan,更加適合我,但係每一次都係唔同嘅人sale我,我完全唔知自己花咗10幾萬買咗D乜!今晚上去做,個sales又叫我俾3萬蚊買個XX療程,我最後都係無買,我係房度聽到佢係度鬧緊我,態度真係無敵差!
回復

中產

Gigi822 發表於 2018-12-14 21:22
呢款New Beauty 真係無敵黑人增!每一次上去做facial都要我俾錢。話同我重組下個plan,更加適合我,但係每 ...

重組佢老母咩! 點解佢唔一開始計劃好?
sell就間間都會sell. 但最大問題係, 明明買了一大堆, 每次去做佢都要你再買.
而且佢地做得又hea, 又等得耐, 又要早兩星期book

你要每次上去都話冇晒錢, 爭落一大堆卡數.
如果佢地hea做, 不如直接放棄, 格一格價去第二度做好過
網上有個
香港良心美容店院名單2019

入面既店全部都ok, 起碼敢開facebook評論比人評.
回復