BoTan 發表於 2014-2-8 12:35:33

觀音兵掌控攻略

古語有云:「瘦田無人耕,耕開先有人爭。」你可以等你個情人,但情人節唔會等你囉!若果你收收埋埋幾個觀音兵嘅,咪當普渡慈航,搵個陪你過彼岸……呀唔係,陪你過節順便提升吓個人魅力同自信心囉。唉,啲男人咪又係成日拍散拖拍到啱為止,我嗰時都等呀等咗幾年先有景呀陰公……咦我做乜講呢啲,返正題!觀音兵嘅嘢,收放都要有技巧架!

Dos
-揀啱對象
假設你有得揀,唔該揀個正正常常舉止得體嘅,學某港姐話齋,亂咁拍拖,會整花自己個profile架!成個禮拜唔洗頭、件西裝大咗兩個碼、成日自己陰陰笑嗰啲就免喇。

-製造機會
觀音兵嘅共通點係只敢遠觀而不敢褻玩,所以就要靠你製造機會比佢喇,早兩個禮拜話佢知你無人約好得閒囉,至於褻唔褻玩……咁大個人你自己決定喇。

-擁兵自重
就算你level係高登女神級數,都應該留返小小良心,過得人過得自己,若果佢做junior搵幾千蚊一個月嘅,就算佢book咗你最鍾意間酒店嘅champagne dinner 你都咪鬼應承啦,要人為咗你一時嘅歡愉而捱成個月白麵包,你之後都唔安樂啦。

Don’ts
- Great Expectation
佢係觀音兵,唔係你男友,記住保持適當距離唔好令佢期望太高以為自己已經得米。Honey呀BB豬呀嗰啲禁語就算飲大兩杯都千祈唔好講出口。雖然情人節同佢過呢件事本身都可能會令佢諗多咗,不過情人節同一年其他364日一樣都要食飯嘅,食得小心啲囉。

-遣兵調將
「觀音兵雖然不是你的男朋友,但對你卻比男友更好。」所以好容易令人唔覺意沉醉響被供奉嘅快感之中,差遣呢個調配嗰個,結果就錯失咗啲良緣嘞。唔該你時時刻刻提醒自己,唔好太高姿態嚇走有potential做男友嗰批呀!

mmrlin 發表於 2015-2-7 10:15:25

Thanks for sharing~~!

wan12345 發表於 2015-3-11 22:10:45

Totally rubbish!

tommylam2004 發表於 2015-3-14 07:06:26

煲下本孫子兵法

waito888 發表於 2015-7-31 03:54:39

ccccccccccc
頁: [1]
查看完整版本: 觀音兵掌控攻略