kaibi1314 發表於 2015-6-7 10:37:56

你會偷睇男友whatsapp嗎?(限女)

根據我的非正式統計,身邊的女性朋友大部分都偷睇過男友的SMS、WhatsApp、E-mail或者Fackbook!
大多數嘅原因係想check男友有無同其他女生曖昧或者「有嘢」,淨返嘅一位係因為八卦同無聊。

當中朋友E同我講,佢發現有個女生經常對男友噓寒問暖,唔肯定佢哋係咪「有嘢」,
睇完後覺得好唔開心兼好無安全感,所以同男友一齊嘅時候變得有所顧忌,唔可以好投入咁愛佢;
另一位朋友就睇到一位女生向男友的示愛E-mail,因而向男友大哭大鬧,最後發現原來嗰位女生send錯咗。
當時佢男友嬲得好緊要,差啲搞到分手。

其實姑勿論出於咩原因都好,都唔應該偷睇對方任何嘢,因為:

1.    可能你會覺得:「身無屎怕咩我睇?」不過,呢個唔係身有無屎的問題,係私隱同尊重嘅問題。
如果你屋企人偷睇你啲嘢,你都會嬲都震啦,right?

2.    如果你係因為想知男友有無出軌而偷睇,就涉及信任問題,如果你信佢,又點會偷睇先?
男生最忌就係女友唔信佢,一旦俾佢發現你睇過佢啲嘢,心中必定會有條刺,繼而影響大家嘅關係!

3.    好似朋友E咁,睇完之後一直懷疑對方。
一旦對對方有懷疑,你自然會有啲同平時唔同嘅表現,例如不斷check住對方嘅行蹤,
又或者對段感情變得唔投入,甚至無故發脾氣,咁對大家的關係必定會有負面影響。
試想想,如果朋友E的男友同嗰個女仔係無嘢的話,朋友E的擔心同懷疑係幾咁多餘?

其實唔偷睇代表了信任同尊重,對一段關係來說很重要,
而對方會很appreciate你,在如此基礎上,一段感情才能健康成長。

chlo 發表於 2015-6-7 20:33:11

好多時睇完盞傷心

siufool 發表於 2015-6-8 10:08:06

唔睇. 睇完盞傷心.....

20051155 發表於 2015-6-10 09:41:13

好多時睇完盞傷心

tung71 發表於 2015-6-11 08:57:30

你好, 你呢個偷睇男友whatsapp帖入面用左我係FB既相, 煩請馬上刪除

kakacheng 發表於 2015-6-15 16:28:03

正, 最鍾意同d 淫妹搞野

Skk_yy 發表於 2015-6-20 01:36:06

Seems all girls would do so

S0K0Y 發表於 2015-6-28 01:39:34

唔想俾人睇

angel66942 發表於 2016-4-4 11:31:07

Ccccccccccc

Icee 發表於 2016-6-19 05:00:23

我會光明正大咁問佢攞黎睇...;P
頁: [1] 2
查看完整版本: 你會偷睇男友whatsapp嗎?(限女)