魏雯青 發表於 2016-3-2 16:04:14

New Beauty 遇到的hard sell遭遇

見報紙有講「唔畀錢出唔到門口」:
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160211/19486813

我自己都去過New Beauty(銅鑼灣金朝陽中心3樓), 係非常差既遭遇
佢地明顯人手唔夠, 成日要你等, 有時個美容師一走就走左去半小時
效果真係非常一般, 但佢地會用浮誇既表情話你靚左好多, 太誇張, 應該要去藝員訓練班進修演技

個價好浮動, 你就算講左價其實都係唔值(見仁見智啦)
仲有, 佢明明話你差呢樣果樣, 當你買左個package, 佢又換第二個"總監"(其實即是sales)sell你, 話你冇買邊樣唔得, 又踩你買得少, 有D客幫襯佢地五十幾萬.
好似一個黑洞, 你比既錢, 買既package永遠都唔夠. 效果我覺得真係唔值咁貴.

我而家只希望佢可以比我做晒剩下既療程. 不過我剩低乜野療程都唔知, 亦試過比佢地亂扣.
佢講D乜野1888優惠價呀, 上到去就一定狂hard sell你其他野, 我會建議大家入都唔好入佢地門口.

PhoebeWong@FB 發表於 2016-11-14 22:30:21

Hello, 我都係其中一個苦主,想請問你地開始左行動未呀?

Yoyoyoyo 發表於 2016-3-15 19:24:30

佢地係超級黑店,我都係受害者之一,美容院又唔肯退錢,我已經搵其他forum搵到其他受害人,又已經搵左記者會幫我地出post, 有冇苦主想一齊迫黑店退錢?有就搵我啦!

tracysuki2000 發表於 2016-12-14 20:59:45

Hello, 我都係其中一個苦主,想請問你地開始左行動未呀?

asgeasgdas884@o 發表於 2016-12-23 15:14:41

我都係其中一個苦主, 不如大家集體行動
頁: [1]
查看完整版本: New Beauty 遇到的hard sell遭遇